Chelsea Londra a luat Liga Campionilor!

Chelsea a invins pe Bayern Munchen la penalty-uri cu scorul final de 4-3. 

Final nebun de Champions League pe Allianz Arena, acolo unde echipa cea mai iubita, Bayern, a pierdut lamentabil trofeul in fata englezilor de la Chelsea! Daca pe parcursul partidei nemtii i-au dominat pe englezi, iata ca zeita Fortuna a tinut mai mult cu echipa “albastra”, cea care a pierdut dramatic o finala de Champions League tot la penalty-uri, in 2008 , in fata rivalei Man United. Ei, de data aceasta, Drogba si compania s-au mobilizat si au luptat pe viata si pe moarte sa le ofere trofeul suprem miilor de suporteri din Albion care au venit la Munchen sa-i insoteasca. Si au reusit!

Prima repriza a finalei a fost dominata net de Bayern care a amenintat in repetate randuri poarta genialului Cech , insa totul a fost in van. Cech a aparat si un penalty acordat nemtilor si batut de olandezul Roben. Totusi, “reduta” londoneza n-a rezistat mult , iar in minutul 83 a primit gol de la Muller, care “arunca in aer” stadionul din Munchen. Era 1-0 pentru Bayern si un final istoric se apropia , un final in care echipa castigatoare a Ligii Campionilor putea fi incoronata pe propriul teren! Dar nu! Visul era prea frumos pentru germani ca sa devina realitate…Noaptea de 19 spre 20 mai a fost a lui Chelsea, care si-o va aminti sigur pe veci!Cu 3 minute inainte de sfarsitul meciului, ivorianul Drogba a dat lovitura letala echipei lui Lahm , reducand Allianz Arena la tacere. Au urmat apoi 30 de minute de prelungiri in care scorul nu s-a mai modificat.

Tensiunea atingea cote maxime , iar meciul se indrepta incet dar sigur catre temutele lovituri de departajare. Si aici “loteria penaltyurilor” si-a spus cuvantul, caci sortii mereu sunt numai de partea unui singur combatant. De data aceasta, sortii au fost de partea echipei londoneze care a castigat in premiera Champions League cu scorul de 4-3 la penalty-uri, dupa doua ratari teribile ale adversarilor prin Olic si Schweinsteiger. Anul acesta, regina fotbalului european va fi Chelsea Londra care a ajuns la trofeu dupa ce a “detronat-o” in semifinale pe fosta regina a Europei , Barcelona!

Sursa foto:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: