In sfarsit i-a luat fata lui Messi! Cristiano Ronaldo e noul castigator al trofeului “Gheata de Aur”!

Cristiano Ronaldo a primit “Gheata de Aur” pentru cele mai multe goluri inscrise in sezonul 2010-2011.

Asul Realului din Madrid si-a primit azi rasplata pentru evolutia sa splendida din sezonul trecut al Primerei Division. Fotbalul la superlativ, talentul si spectacolul sunt cele mai mari calitati ale lui. De aceea, il putem numi pe buna dreptate “Zeul fotbalului contemporan”.

Portughezul i-a dat clasa lui Lionel Messi, principalul sau adversar, aratand ca este mai bun decat el, in mod obiectiv. Spun obiectiv, deoarece numarul de goluri este criteriul care a facut diferenta si nu altceva. Despre acest lucru a vorbit si Ronaldo, astazi, la ceremonia de decernare a trofeului , trimitand “sageti” subtil , delicat, spre numarul 10 de la Barcelona: ” Nu ma preocupa rivalitatea cu Messi. Aceasta rivalitate nu inseamna nimic pentru mine. ‘Gheata de Aur’ este data pentru goluri, criteriile sunt clare, nu depinde de voturile nimanui. ‘Balonul de Aur’ e ceva subiectiv, e vorba de pareri, voturi“, a spus CR7.

De cand a fost achizitionat de Real Madrid, Cristiano Ronaldo a marcat 100 de goluri in 105 partide jucate. Cred ca orice cunoscator al sportului rege ar exclama in acest moment: WAW! Numai sezonul trecut a inscris de 40 de ori, dar personal cred ca in sezonul actual s-ar putea sa-si depaseasca propriul record. Pacat insa, ca favorit la “Balonul de Aur” din acest an este tot Leo Messi, un jucator bun, dar mai ales eficace. El e de partea jocului bun clasic, al sistemului “tiki-taka”, in timp ce Cristiano e adeptul golurilor, al spectacolului fotbalistic. Cu riscul de a fi subiectiva, ma repet si spun: pentru mine, dar si pentru cei care inteleg fenomenul numit fotbal, Cristiano Ronaldo este cel mai bun fotbalist al lumii! Si, voi incheia apoteotic, citandu-i pe organizatorii evenimentului din aceasta seara, care au vorbit despre numarul 7 de la Real Madrid in felul uramtor: Acest premiu merge catre jucatorul care a adus cea mai mare bucurie fotbalului european: Cristiano Ronaldo!

Sursa foto: sport.ro

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: