Soc in lumea fotbalului! Se schimba radical actualul program de joc din toate competitiile!

UEFA SI FIFA au ajuns la concluzia ca actualul program al echipelor de fotbal din toate competitiile, nu este cel mai bun. Asa ca, s-a propus o noua solutie pentru ca pe viitor sa avem mai mult fotbal, si doar intr-un anumit interval de zile.

Decizia sefilor din fotbalul european si mondial ii bucura pe microbisti, dar ii supara pe fotbalisti. Acestia din urma au contestat deja propunerea, care le-ar crea un program de joc infernal.  Ei ar fi nevoiti sa joace pana la 3 partide saptamanal, carora le-ar face cu greu fata din punct de vedere fizic.

Anul din care va incepe un alt ciclu al “sportului rege” este 2014. Exista 3 variante pentru schimbare. Meciurile din campionatele interne se vor disputa fie joi si duminica, fie vineri si luni, ori si duminica si marti. Sambata, este posibil sa se desfasoare partide din Champions League si cupe. 

Cum spuneam, aceasta schimbare majora va produce unele mutari si in programul Champions League, unde, dupa cum stim, in faza grupelor, partidele au loc din doua in doua saptamani. Ce se va stabili, nu stim inca, dar un lucru este cert: nu vom mai vedea competia UCL marti, respectiv miercuri. Foarte probabil este ca ea sa fie mutata la sfarsit de saptamana, prin programul “Weekend of Football”.

Referitor la noul sistem inventat de mai-marii fotbalului, Gianni Infatino, secretarul general al UEFA, a afirmat: “Se va juca o dată la trei zile, este un program cu care jucătorii sunt obişnuiţi de la echipele de club, deci nu va fi o problemă. Decizia a fost unanim acceptată de toate cele 53 de asociaţii naţionale. Dacă lăsăm weekend-urile fără meciuri de fotbal,imaginea “sportului rege” ar avea de suferit pe termen mediu şi lung”.

Sursa articol: Ziarul AS

Sursa foto: www. prosport92. blogspot. com

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: