O lege veche de 200 de ani le interzice femeilor din Paris sa poarte pantalon

Desi legea este o aberatie si nimeni nu o mai respecta, ea nu a fost anulata nici pana in ziua de astazi.

 

O lege care dateaza din timpul lui Napoleon, anul 1799, da batai de cap autoritatilor pariziene si in prezent. Potrivit acesteia, locuitoarele Parisului nu au voie sa poarte pantalon, decat cu o aprobare speciala. Mai mult, femeilor din  secolele XVIII-XIX le era interzis sa isi arate picioarele, daca nu aveau motive medicale care sa justifice acest fapt.

Proiectul in cauza, respectat ca la carte acum doua secole, a ramas uitat undeva in legislaţia franceza, nefiind observat de nimeni, pana zilele trecute. Totusi, pana in anul 1982, legea cu „iz misogin” a functionat nestingherita. Abia la acel moment ea a fost amendata, dar nu anulata definitiv, ceea ce inseamna ca se afla inca in vigoare.

Practic, pana acum 30 de ani, era foarte greu sa zaresti pe strazile Parisului o femeie imbracata in pantalon. Dar iata ca timpurile s-au schimbat si capitala Frantei a devenit totodata capitala modei , care da in fiecare an tendintele in materie de vestimentatie.

In cele din urma, dupa ce a gasit intamplator  legea „anti-pantalon”  in codul civil al Frantei, o senatoare a hotarat sa propuna dizolvarea acesteia cat mai repede posibil. Ca principal argument, femeia ar putea utiliza faptul ca aceasta lege nu numai ca nu se mai respecta de zeci de ani in capitala Frantei, dar ea nici macar nu se mai cunoaste de catre tinerele parizience.

Sursa articol: www. gazetaromana. ro

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: